Stykket Holding

Verdier er mer enn pynteord. Det er ikke nok bare å si dem​

1994

Terje Stykket kjøper Validus og starter utviklingen av et stort handelshus.

1994
1999
Etablerer Life Scandinavia AS. Blir landets største helsekost-kjede.
1999
2000
Validus starter Life-kjeden – en ledende helsekost- og livsstilskjede i Skandinavia.
2000
2001
Kjøper Sentervirke AS (Vitamina). Etablerer eget salg/markedsføringsfirma i Sverige.
2001
2002
Validus når målet om å være Norges største handelshus innen helsekost. Validus NnP AS etableres som eget selskap.
2002
2003

Etablerer Cosmetic Group AS som holding-/eierselskap for Vita og Esthetique.

Kjøper parfymekjedene Esthetique og Vita

2003
2004

Kjøper 35% av kosmetikkgrossisten Paulsen & Due AS.

Etablerer Travel Retail Norway AS sammen med det tyske selskapet Gebr. Heinemann.

2004
2005

100% av vareflyten i Vita skjer gjennom Validus. 80% av vareflyten i Life skjer gjennom Validus.

Validus overtar 35% av aksjene i Alternativ Mat AS.

2005
2006

Kjøper 24,4% i helsekostselskapet Bringwell AB.

Kjøper Heijden Sport Næringsprodukter AS.

Eierandelen i Alternativ Mat AS økes til 50%.

2006
2007

Kjøper seg opp i Bringwell AB til 50,1%

Validus kjøper seg opp til 100% i Paulsen & Due

Vami AS etableres i fellesskap med Midelfart Capital

2007
2008

Logistikken i Cosmetic Group samordnes

Vita og Esthetique forsterker satsningen på produkter med økologiske og naturlige ingredienser

2008
2009
Alternativ Mat fusjonerer med Helios
2009
2010

Validus blir medlem av Initiativ for Etisk Handel (EH)

20 Vita-butikker sertifiseres som Miljøfyrtårn

2010
2011

Etablerer Vestaksen Eiendom

Kjøper Mylna Gruppen, leverandør av sports- og treningsutstyr

TRNs ankomstbutikk på Gardermoen åpner

Travel Value åpner på Værnes

2011
2012

Travel Value åpner i Stavanger og Haugesund

2012
2013
Validus selges.
2013
2014

Terje Stykket begynner å bygge nytt konsern. TRN og eiendommene utgjør fundamentet.

Kjøper eRate, leverandør av IT-systemer til telekombransjen.

2014
2016
Kjøper aksjemajoriteten Utleiesenteret, Akerhus Utleie og Høydespesialisten sammen med Rune Isachsen
2016

Nøkkelpersoner

Per Christian Voss

Kontaktperson, Arbeidende styreleder

Terje Stykket og Per Christian Voss møttes i 1999 da de begge ble valgt inn i hovedstyret i Norges Røde Kors. De ble raskt nære venner, og i 2008 ble Per Christian engasjert i Terjes forretningsvirksomhet som styreleder i en rekke av virksomhetene.

Sammen utviklet Terje og Per Christian handelshuset Validus inntil selskapet ble solgt i 2013 og de startet oppbyggingen av en ny og omfattende virksomhet. I porteføljen lå allerede taxfree-virksomheten og eiendomsaktiviteten.

I dag er Per Christian Terjes nærmeste medarbeider og helt sentral leder i en virksomhet med betydelige eierposter i selskaper som årlig omsetter for ca. syv milliarder kroner.

Om samarbeidet mellom de to sies det at en så offensiv, risikovillig eier og gründer som Terje trenger et korrektiv; en kald strateg som evner å sile og styre – og som forstår når det er tid for å heie og når det er tid for å si nei.
Per Christian er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø (1988), høyskolekandidat fra Høgskolen i Telemark, tekniker fra Norges Trelastskole, samt befalsutdannet fra Hærens Sanitet.
I 13 år hadde han ulike lederstillinger i Norsk Hydro før han ble direktør ved Blefjell sykehus (sykehusene i Kongsberg, Notodden og Rjukan) i august 2002. Etter å ha vært direktør i fem og et halvt år ved Blefjell sykehus, sluttet han våren 2008 for å gå inn i Terje Stykkets forretningsvirksomhet.
Per Christian har vært styreleder ved Akershus universitetssykehus HF og er fra 2018 styreleder for Sykehuset i Vestfold.

«Stillstand er tilbakegang, vekst er ren oksygen»
Les mer om Per Christian

Torfinn Titlestad

Rådgiver

Torfinn Titlestad ble kjent med Terje Stykket i 2005 gjennom et felles styreverv i et selskap der de gjennomførte en vellykket snuoperasjon. Etter det ble de gode forretningsvenner og tenkte mange verdifulle korte og lange tanker sammen i forbindelse med forskjellige aktiviteter de var opptatt av.

I forbindelse med salget av Validus, ble Torfinn engasjert i styret der. Etter at salget var gjennomført og Terje umiddelbart var klar for å utvikle nye virksomheter, ble Torfinn engasjert som rådgiver i Stykket Invest og har vært med der siden oppstarten.

Torfinn synes det er et stadig økende, inspirerende, utfordrende, lærerikt, humoristisk, ubyråkratisk og krevende engasjement med Terjes grunnleggende verdier som visjon og motor.

Torfinn startet som produktsjef i Mills/Delikat og har arbeidet som daglig leder i Tomten, Akzo og Sara Lee og han har vært nordisk sjef i BRIO.
I 2000 startet han sitt én manns rådgivningsfirma. Hoveddelen av hans engasjement er i Stykket Invest som rådgiver, styremedlem og styreleder i flere av Stykkets selskaper.

Les mer om Torfinn

Pål Skistad

Rådgiver

Pål arbeider som rådgiver i T. Stykket Holding, og her har han hatt et deltidsengasjement siden 2015. Koblingen til Terje Stykket går imidlertid lengre tilbake, med felles røtter i Mjøndalen og interesse for Mjøndalen IF.

Pål er utdannet siviløkonom/MBE fra BI og statsautorisert revisor/MBA fra Norges Handelshøyskole, og har solid erfaring fra økonomi og finans. Han har jobbet åtte år som revisor og rådgiver i PwC i Drammen med et bredt spekter av selskaper, bransjer og problemstillinger.

Pål har 13 års erfaring fra Eltek ASA, først som økonomidirektør og deretter som CFO i konsernet. Eltek var et børsnotert konsern med global virksomhet og har gitt Pål en svært allsidig erfaring, bl.a. innen M&A aktiviteter, strategiarbeid, kapitalmarked, finansiering, styrearbeid, økonomisk analyse, internasjonal business, omorganisering og restrukturering.

Pål deler i dag arbeidstiden sin mellom T. Stykket Holding og Eltek Holding, som også er et «family office» og hvor han har jobbet siden 2014.

Les mer om Pål

Steinar B. Syvertsen

Økonomi og regnskap

Steinar Syvertsen overtok i 1991 revisjonen av T Stykket AS og hadde revisjonsansvaret for Validus samt Terje Stykkets øvrige selskap fram til 2005.

Fra 2007 har Syvertsen Økonomi vært forretningsførere for selskapene som Terje Stykket eier personlig – Stykket-gruppen. De har ansvaret for bokføring, rapportering, fakturering, lønnsarbeid, remittering, likvid oppfølging, årsoppgjør og annet forefallende.

Les mer om Steinar

Ansett folk som er flinkere enn deg

  • Terje Stykket

Gründeren

Terje Stykket