Gallefoss-ny-adm.dir.-i-Mylna_web
Lederskifte i Mylna Gruppen: Andreas Gallefoss (t.v.) tar over som administrerende direktør i Mylna Gruppen når Thomas Weman (t.h.) går over i ny stilling som markedsdirektør. I midten styreleder Torfinn Titlestad. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Andreas Gallefoss tar over ledelsen i Mylna

Andreas Gallefoss (43) overtar som administrerende direktør i Mylna Gruppen, Skandinavias største leverandør av treningsutstyr.

Digital satsing har stått sentralt i Mylna Gruppens jakt på ny sjef etter at det ble kjent at dagens leder, Thomas Weman, ønsket å gå over i en leverandør- og kunderettet rolle som markedsdirektør (CCO) i konsernet.
– Tiden var inne til å hente inn en ny leder for å videreutvikle selskapet, sier Thomas Weman. Han er en av gründerne, og har ledet Mylna Gruppen til å bli Skandinavias største leverandør innen treningsutstyr.
– Digital endring i kundeadferd preger dagens handel. Det stiller nye krav til selskapets forretningsmodell, en utvikling som vil forsterke seg ytterligere i tiden fremover. Mer og mer handler det om å være «online first», uttaler Torfinn Titlestad som er styreleder i Mylna Gruppen.
Styrelederen opplyser at gruppen har mange store prosjekter på gang, er i sterk vekst og i omstilling mot en mer digital forretningsmodell.
– Styret er godt fornøyd med å ha fått Andreas Gallefoss på laget. Han er en digital spiss med den kompetansen, erfaringen og personligheten som Mylna Sport og datterselskapene Treningspartner.no Treningspartner.se, abilicaonline.dk og X-life.no nå behøver for å utvikle seg videre, sier styrelederen.

Ny bransje
Den nye Mylna-sjefen er født i Tønsberg, vokst opp i Bergen og bor nå i Asker.
Han kommer fra Varner Gruppen der han i 20 år har hatt ulike roller, sist som sentral i konsernets strategiske utvikling av digitale produkter og strategier. Før det bygget Gallefoss opp ungdomskjeden Urban fra 3 til 36 butikker.

– Jeg ser fram til å ta fatt i ny bransje i en tid da stadig flere mennesker blir opptatt av å ta vare på helsa og som betrakter trening som viktig og meningsfylt, sier Gallefoss. Nå er det old boys-fotball og trenergjerning for barnas fotballag som fyller fritiden for den tidligere spissen på Fyllingens A-lag.

Teknologi og trening
Når Gallefoss nå kan legge teknologi og digital tenkning på toppen av trening og helse, fremstår lederjobben i Mylna som perfekt for ham og for selskapets medarbeidere, samarbeidspartnere og kunder.
– Det er lett å la seg blende av teknologi og nye muligheter, men viktigst er det å forstå kunden og utvikle løsninger som løser problemer eller skaper merverdi for kunden, fastslår Gallefoss.

Han gleder seg til å begynne i Mylna. – Jeg får energi av å jobbe i team med kolleger som er opptatt av å forbedre arbeidsprosesser. Mitt inntrykk er at Mylna har medarbeidere med potensial, kunnskap og vilje til utvikling, sier den nye sjefen for Skandinavias største leverandør av treningsutstyr.

Den som står stille har allerede begynt tilbakegangen

Terje Stykket